Sve o našim MALIŠANIMA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sve o našim MALIŠANIMA

Dobrodošli na forum za mame i bebe

HomeHome  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Iz moje kuhinje

Go down 
3 posters
AutorPoruka
3xmama

3xmama

Broj komentara : 33
Registration date : 2008-02-21

Iz moje kuhinje Empty
KomentarNaslov komentara: Iz moje kuhinje   Iz moje kuhinje EmptyWed Apr 23, 2008 10:32 am

evo par recepata iz moje kuhinje (davno sam obeacala a obecanje je dug Wink )

Piletina u sosu od gljiva

250 gr pilecih fileta
100 gr sampinjona
senf i zacini
prilog pomfrit

sampinjone isjecii izdinstati i u njih dodati senf, so, vegetu i malo vode i pustiti da se krckaju
filete isjeci na snicle,istuci, posoliti i isprziti s obje strane
kad je piletina gotova dodati je u umak od gljiva i pustiti da prokrcka par minuta
servirati sa pomfritom

Begove palacinke

napraviti palacinke ko sto ih inace pravimo
uzeti tacnu teletine i tacnu pilecih prsa, i sitno isjeci (kao za burek), galvicu crnog luka isprziti dok ne dobije onu lijepu staklastu boju a zatim dodati meso
u drugoj tavi isprziti 250 gr sampinjona
kad je sve gotovo sastaviti meso i sampinjone u velikoj zdjeli, posoliti , staviti malo vegete, bibera
tom smjesom puniti palacinke i onda ih zarolati i slagati u pomascenu tepsiju
umutiti jaje sa malo mlijeka i preliti palacinke i onda odozgo naribati sira
peci na 200 C nekih 20-tak minuta tj dok ne dobiju lijepu rumenu boju

Pileca prsa u krekerima
Uzeti otprilike 800 gr pilecih prsa, isjeci ih na malo vece komade, potopiti (bukvalno) u jogurt ili kefir i ostaviti da tako stoji nekoliko sati
kad odstoji vade se komadi piletine i uvalajju u izmrvljene krekere i stavi ti ih u pomascen pleh i peci nekih 30-40 minuta

Coravi burek ili burek za lijene tete
Laughing
brasno, jaje, prasak za pecivo, so, casa jogurta ili kisele vode, sve umutiti u tijesto da bude malo gusce od smjese za palacinke.
pripremiti fil od fasiranog mesa, sitno isjeckanog luka, zacina
veliku tepsiju dobro ugijati u rerni pomastiti i izliti tjesto u tepsiju i odmah po tijestu poredati meso
peci u rerni 20-tak minuta i na kraju pokajmaciti ili politi vrhnjem za kuhanje

za sad toliko od mene (ove sma recepte dobila od drugih i isprobala i stvarno su super)
i imam molbu za moderatore da odvoje slana jela od slatkih
jer tako bi nam bilo preglednije a sve na jednom mjestu Smile
Na vrh Go down
kikiriki

kikiriki

Broj komentara : 85
Mjesto : sarajevo
Registration date : 2008-02-22

Iz moje kuhinje Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iz moje kuhinje   Iz moje kuhinje EmptyWed Apr 23, 2008 12:58 pm

3xmama, ovo su ti recepti pravo njami...

Ja sam ovih dana u fazi zare/koprive. Pravim caj, cimbur, i, moju omiljenu-polaganu pitu.
Recept je, otprilike, sljedeci, za jedan pleh:
-1 pakovanje jufke (ja kupujem integralnu, u Amko komercu, ne potrosim cijelo pakovanje odjednom)
-isjeckana zara (teta to isjecka i opere)
-3-4 jaja
-1 mala pavlaka
-so
-malo kukuruznog brasna ili griza
-mozete dodati i mladog sira, malo jogurta, kajmaka-zavisi sta ima u frizideru.

Ja dodjem s posla, operem ruke, i "s vrata" pocnem praviti, brzo bude gotova-stavim dvije jufke, poprskam ih kiselom vodom pomijesanom sa malo ulja. Onda stavim pola fila, pa opet dvije jufke, pa fil, pa presavijem, pa odozgo poklopim jufkama, pomastim, stavim da se pece. Dok se ja presvucem i osvjezim, pita je pecena! Samo je treba malo poklopiti da "odstoji". Inace, mi je smazemo onako vrelu

bounce
Na vrh Go down
3xmama

3xmama

Broj komentara : 33
Registration date : 2008-02-21

Iz moje kuhinje Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iz moje kuhinje   Iz moje kuhinje EmptyWed Apr 23, 2008 1:46 pm

ja sma jucer od zare pravila neki hajd da kazem uljevak Smile
zaru oprala i isjeckala moja mama
u nju dodala jaja, malo pavlake, malo praska za pecivo, malo kiselog mlijeka i palente
sve izmjesala i stavila u rernu da se pece
kad je porumenilo polila opet malo slatkim mlijekom i premazala pavlakom

a pravim od zare i cuspajz isto ko sto pravim sa spinatom ili blitvom, a moze se jos napraviti i sa rizom
Na vrh Go down
suncica

suncica

Broj komentara : 150
Mjesto : Sarajevo
Registration date : 2008-02-20

Iz moje kuhinje Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iz moje kuhinje   Iz moje kuhinje EmptyWed Apr 23, 2008 10:26 pm

lol!
čuj ćoravi burek za lijene tete
lol!
3xmama, isti uljevak od zare bio kod mene danas na sofri....jesam se napucala! nije da se hvalim Very Happy
Na vrh Go down
Sponsored content

Iz moje kuhinje Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Iz moje kuhinje   Iz moje kuhinje Empty

Na vrh Go down

Iz moje kuhinje
Na vrh 
Stranica 1/1