evo par recepata iz moje kuhinje (davno sam obeacala a obecanje je dug
)
Piletina u sosu od gljiva250 gr pilecih fileta
100 gr sampinjona
senf i zacini
prilog pomfrit
sampinjone isjecii izdinstati i u njih dodati senf, so, vegetu i malo vode i pustiti da se krckaju
filete isjeci na snicle,istuci, posoliti i isprziti s obje strane
kad je piletina gotova dodati je u umak od gljiva i pustiti da prokrcka par minuta
servirati sa pomfritom
Begove palacinkenapraviti palacinke ko sto ih inace pravimo
uzeti tacnu teletine i tacnu pilecih prsa, i sitno isjeci (kao za burek), galvicu crnog luka isprziti dok ne dobije onu lijepu staklastu boju a zatim dodati meso
u drugoj tavi isprziti 250 gr sampinjona
kad je sve gotovo sastaviti meso i sampinjone u velikoj zdjeli, posoliti , staviti malo vegete, bibera
tom smjesom puniti palacinke i onda ih zarolati i slagati u pomascenu tepsiju
umutiti jaje sa malo mlijeka i preliti palacinke i onda odozgo naribati sira
peci na 200 C nekih 20-tak minuta tj dok ne dobiju lijepu rumenu boju
Pileca prsa u krekerimaUzeti otprilike 800 gr pilecih prsa, isjeci ih na malo vece komade, potopiti (bukvalno) u jogurt ili kefir i ostaviti da tako stoji nekoliko sati
kad odstoji vade se komadi piletine i uvalajju u izmrvljene krekere i stavi ti ih u pomascen pleh i peci nekih 30-40 minuta
Coravi burek ili burek za lijene tete
brasno, jaje, prasak za pecivo, so, casa jogurta ili kisele vode, sve umutiti u tijesto da bude malo gusce od smjese za palacinke.
pripremiti fil od fasiranog mesa, sitno isjeckanog luka, zacina
veliku tepsiju dobro ugijati u rerni pomastiti i izliti tjesto u tepsiju i odmah po tijestu poredati meso
peci u rerni 20-tak minuta i na kraju pokajmaciti ili politi vrhnjem za kuhanje
za sad toliko od mene (ove sma recepte dobila od drugih i isprobala i stvarno su super)
i imam molbu za moderatore da odvoje slana jela od slatkih
jer tako bi nam bilo preglednije a sve na jednom mjestu