Sve o našim MALIŠANIMA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sve o našim MALIŠANIMA

Dobrodošli na forum za mame i bebe

HomeHome  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

[b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]

Go down 
5 posters
AutorPoruka
maya

maya

Broj komentara : 19
Mjesto : Zenica
Registration date : 2008-07-25

[b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Empty
KomentarNaslov komentara: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyFri Jul 25, 2008 2:44 pm

Evo da mi počnemo.Moje dijete već jako dugo ne koristi dnevne pelene,ali noćnu mu još nismo uspjeli izbaciti.Trudimo se i nadam se da ćemo i uspjeti laola
Na vrh Go down
maya

maya

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyThu Aug 07, 2008 1:36 pm

Skinuli smo noćnu pelenu prije 10-ak dana i dešava se da se nekad upiški a nekad ne.
Pa zar nema još neka mama da podijelimo iskustva Sad
Na vrh Go down
lejla

lejla

Broj komentara : 250
Mjesto : Amerika
Registration date : 2008-02-20

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyThu Aug 21, 2008 2:18 am

Moj savjet ti je da nabavis par knjiga koje tumace to nocno piskenje. Moze biti da je stvar psihicka a ne da on bas nezna. Smile
Na vrh Go down
coka

Broj komentara : 93
Mjesto : vojvodina
Registration date : 2008-03-17

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyThu Aug 21, 2008 11:44 pm

maya, koliko ti je staro dete?
Na vrh Go down
maya

maya

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptySat Aug 23, 2008 12:39 pm

Odvikli smo se od noćnih pelene skroz cheers i baš sam sretnaaaaa
Na vrh Go down
coka

Broj komentara : 93
Mjesto : vojvodina
Registration date : 2008-03-17

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptySun Aug 24, 2008 10:02 pm

cheers
Na vrh Go down
suncica

suncica

Broj komentara : 150
Mjesto : Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyTue Sep 09, 2008 8:48 pm

svaka čast maya i tvom mališanu
nažalos izgleda da nema niko da podijeli iskustvo jer još nisu u toj fazi. mi smo još u pelenama Smile))
ali ne bi bilo loše da nam napišeš kako si ti to uradila!
Na vrh Go down
jale

jale

Broj komentara : 207

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyFri Jan 16, 2009 12:31 pm

evo da osvjezim ovaj dio foruma.

maya kako ste i u kom uzrastu sve to uspjeli napravit? naravno koliko vam je vremenski trebalo?

moja mama cuva ajru i ona trenutno radi na principu "ucenja" na tutu. poslije svakog spavanja stavi je na tutu i ona obavi veliku a ponekad i malu nuzdu.
nisam sigurna da ona bas razumije ali se jako raduje kad se pokaka. bude bas nekako ponosna. i kad hoce da kaki, sakrije se iza fotelje, cuci i smije se. jer je mama napravila zezanciju na temu tute. kad god se pocne napinjati mama kao pocne trcati u krug i govoriti cekaj cekaj ide tuta ide tuta i ona se pocne smijati, stane sa napinjanjem, mama je skine i stavi na tutu i ona obavi sta treba Smile moram priznati da mi se cinilo kao prerano (sa 9. mjeseci) ali sad vidim da to i nije tako lose jer ona obavi i u tutu ali i u pelenu (posebno za jutarnje budjenje). nema strah niti averziju od tute. i ne pravi se predstava kad se pokaki. sama sebi tapse kaze baaaooo i mi joj kazemo bravo i to je to. nema euforije. a zasto? zato sto moja prijateljica ima kcerku od 4 godine i svaki put kad se pokakila od prvog dana oni su vristali govorili bravoooo i ona sad kad se pokaki dovede ih da vide i moraju vikati braaavoooo Smile jeste simpaticno ako ne sjede gosti Very Happy

cekamo mayu da se mozda javi ili ako ima neko neka iskustva da podijeli sa nama.
Na vrh Go down
jale

jale

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyThu Jan 22, 2009 12:01 pm

suncice hi 5
mayo hi 5

nadam se da su vam bebice dobro i da lijepo napreduju.

grupni hug
Na vrh Go down
lejla

lejla

Broj komentara : 250
Mjesto : Amerika

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyThu Jan 22, 2009 10:09 pm

Ja imam namjeru svoju malenu cim nauci da stabilno sjedi odma je UPOZNATI sa tutom i navikavati je da se nuzda vrsi u tutu. Mislim da je previse dugo cekati do 2-ge godine da se dijete uci, mislim da je grehota tolike pelene bacati u smece i stvarati veci problem nasoj planeti koja nemoze i nezna da iskoristi djecije pelene.. nego one tako stoje neznam koliko godina i nemogu da se raspadnu...

Cak bi bila presretna kad bi moja mala naucila da ide u WC do prve godine.. eh sad za nocno to jos nisam sigurna kako kod njih funkcionise...
Na vrh Go down
jale

jale

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] EmptyFri Jan 23, 2009 1:40 pm

lejla draga flower

do godine, gledajuci svoje dijete, nema sanse da je naucis na wc. ne konta nista. i tuta joj je samo zanimljiva jer ne zna reci da joj se kaki vec samo pocne da stenje a onda mi letimo po tutu. pelene ostaju.
i ja bih voljela barem do druge godine da se skinemo sa pelena ali nista ne ocekujem, nadam se, strpljiva sam.

sve najbolje draga!
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]   [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Empty

Na vrh Go down

[b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b]
Na vrh 
Stranica 1/1