| [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
maya
Broj komentara : 19 Age : 41 Mjesto : Zenica Registration date : 2008-07-25
| Naslov komentara: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Fri Jul 25, 2008 2:44 pm | |
| Evo da mi počnemo.Moje dijete već jako dugo ne koristi dnevne pelene,ali noćnu mu još nismo uspjeli izbaciti.Trudimo se i nadam se da ćemo i uspjeti | |
|
| |
maya
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Thu Aug 07, 2008 1:36 pm | |
| Skinuli smo noćnu pelenu prije 10-ak dana i dešava se da se nekad upiški a nekad ne. Pa zar nema još neka mama da podijelimo iskustva | |
|
| |
lejla
Broj komentara : 250 Age : 42 Mjesto : Amerika Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Thu Aug 21, 2008 2:18 am | |
| Moj savjet ti je da nabavis par knjiga koje tumace to nocno piskenje. Moze biti da je stvar psihicka a ne da on bas nezna. | |
|
| |
coka
Broj komentara : 93 Age : 47 Mjesto : vojvodina Registration date : 2008-03-17
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Thu Aug 21, 2008 11:44 pm | |
| maya, koliko ti je staro dete? | |
|
| |
maya
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Sat Aug 23, 2008 12:39 pm | |
| Odvikli smo se od noćnih pelene skroz i baš sam sretnaaaaa | |
|
| |
coka
Broj komentara : 93 Age : 47 Mjesto : vojvodina Registration date : 2008-03-17
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Sun Aug 24, 2008 10:02 pm | |
| | |
|
| |
suncica
Broj komentara : 150 Age : 49 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Tue Sep 09, 2008 8:48 pm | |
| svaka čast maya i tvom mališanu nažalos izgleda da nema niko da podijeli iskustvo jer još nisu u toj fazi. mi smo još u pelenama )) ali ne bi bilo loše da nam napišeš kako si ti to uradila! | |
|
| |
jale
Broj komentara : 207 Age : 45 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Fri Jan 16, 2009 12:31 pm | |
| evo da osvjezim ovaj dio foruma. maya kako ste i u kom uzrastu sve to uspjeli napravit? naravno koliko vam je vremenski trebalo? moja mama cuva ajru i ona trenutno radi na principu "ucenja" na tutu. poslije svakog spavanja stavi je na tutu i ona obavi veliku a ponekad i malu nuzdu. nisam sigurna da ona bas razumije ali se jako raduje kad se pokaka. bude bas nekako ponosna. i kad hoce da kaki, sakrije se iza fotelje, cuci i smije se. jer je mama napravila zezanciju na temu tute. kad god se pocne napinjati mama kao pocne trcati u krug i govoriti cekaj cekaj ide tuta ide tuta i ona se pocne smijati, stane sa napinjanjem, mama je skine i stavi na tutu i ona obavi sta treba moram priznati da mi se cinilo kao prerano (sa 9. mjeseci) ali sad vidim da to i nije tako lose jer ona obavi i u tutu ali i u pelenu (posebno za jutarnje budjenje). nema strah niti averziju od tute. i ne pravi se predstava kad se pokaki. sama sebi tapse kaze baaaooo i mi joj kazemo bravo i to je to. nema euforije. a zasto? zato sto moja prijateljica ima kcerku od 4 godine i svaki put kad se pokakila od prvog dana oni su vristali govorili bravoooo i ona sad kad se pokaki dovede ih da vide i moraju vikati braaavoooo jeste simpaticno ako ne sjede gosti cekamo mayu da se mozda javi ili ako ima neko neka iskustva da podijeli sa nama. | |
|
| |
jale
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Thu Jan 22, 2009 12:01 pm | |
| suncice mayo nadam se da su vam bebice dobro i da lijepo napreduju. | |
|
| |
lejla
Broj komentara : 250 Age : 42 Mjesto : Amerika Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Thu Jan 22, 2009 10:09 pm | |
| Ja imam namjeru svoju malenu cim nauci da stabilno sjedi odma je UPOZNATI sa tutom i navikavati je da se nuzda vrsi u tutu. Mislim da je previse dugo cekati do 2-ge godine da se dijete uci, mislim da je grehota tolike pelene bacati u smece i stvarati veci problem nasoj planeti koja nemoze i nezna da iskoristi djecije pelene.. nego one tako stoje neznam koliko godina i nemogu da se raspadnu...
Cak bi bila presretna kad bi moja mala naucila da ide u WC do prve godine.. eh sad za nocno to jos nisam sigurna kako kod njih funkcionise... | |
|
| |
jale
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] Fri Jan 23, 2009 1:40 pm | |
| lejla draga do godine, gledajuci svoje dijete, nema sanse da je naucis na wc. ne konta nista. i tuta joj je samo zanimljiva jer ne zna reci da joj se kaki vec samo pocne da stenje a onda mi letimo po tutu. pelene ostaju. i ja bih voljela barem do druge godine da se skinemo sa pelena ali nista ne ocekujem, nadam se, strpljiva sam. sve najbolje draga! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] | |
| |
|
| |
| [b]Odvikavanje od pelena - TUTA[/b] | |
|