Sve o našim MALIŠANIMA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sve o našim MALIŠANIMA

Dobrodošli na forum za mame i bebe

HomeHome  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Prvo tromesecje....

Go down 
5 posters
AutorPoruka
lejla

lejla

Broj komentara : 250
Mjesto : Amerika
Registration date : 2008-02-20

Prvo tromesecje.... Empty
KomentarNaslov komentara: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyWed Feb 20, 2008 10:46 pm

Hajd da otvorim temu... Danas sam usla u 12-u sedmicu, bila sam na ultrasound, vidjela smo bebca kako se pomjera, dize noge, rasteze, bilo je fantasticno. Danas smo isto vrsili testiranje protiv down-syndrom, sve bi trebalo biti u redu ako Bog da, vadili su krv, i slicno.

Prehladila sam se, kazu da ne moze naskoditi bebi! Super! Kako vama ostalim zenama prolazi prvo tromesecje? Da se ne hvalim previse ali ja ga haman pa i ne osjetim Smile Nisam se udebljala ni kilograma jos.

Javljajte se sa vasim iskustvima.
Na vrh Go down
suncica

suncica

Broj komentara : 150
Mjesto : Sarajevo

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyWed Feb 20, 2008 11:11 pm

kad se sjetim svog prvog tromjesečja mogu samo da kažem da i nije bilo tako bajno. stalno sam imala neku muku, nisam povraćala, ali od te muke mi je stalno bio neki gorak ukus u ustima. od pića sam samo mogla piti kiseljak i jesti plazmu. i spavanje, spavanje, spavanje, čini mi se da sam samo krevet vidjela. jednom sam čak zaspala u kinu Very Happy
tebi sada dolazi najljepši period. 2. tromjesečje. mislim da se u tome sve trudnice slažu. tada ti sve ide ko po loju, nikakvih mučnina, lako se krećeš, jednostavno dobiješ neki polet.
uživaj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti dolazak na svijet tvoje bebice ovdje na forumu cheers
Na vrh Go down
lejla

lejla

KomentarNaslov komentara: lll   Prvo tromesecje.... EmptyWed Feb 20, 2008 11:24 pm

Hey Suncica -- znam da je drugo tromesecje bas carobno.. Jos ce me podesiti proljece ljeto ostatak trudnoce... nemogu docekati. Vjerujem da cu pred kraj biti malo neurozna zbog vrucine ali hajd mozda se i zadesi da nebudem tako strasna trudnica hahahaha flower
Na vrh Go down
suncica

suncica

Broj komentara : 150

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyWed Feb 20, 2008 11:28 pm

ako ti je prva trudnoća, definitivno predlažem odlazak na vježbe za trudnice.
iako se zovu vježbe, vježba se samo 10tak minuta a ostalo je sve korisna priča i razmjena iskustava sa ostalim trudnicama.
vježbe se održavaju u skerlićevoj i u domu zdravlja kumrovec, svakog utorka i četvrtka u 4:30, odnosno srijedom u 11.
na vježbe treba krenuti od 23. sedmice, koliko se sjećam.
Na vrh Go down
Luna
Admin
Luna

Broj komentara : 156
Registration date : 2008-02-18

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyThu Feb 21, 2008 2:18 am

Suncice, ja sam zapisala ovu informaciju Very Happy
Za sve one koje su u Sarajevu a zele DVD Prenatal Yoga, mogu mi se javiti pa im mogu dostaviti Very Happy
Imam i kasetu, 9 Carobnih mjeseci (tako nekako)

joj zene kako vam zavidim na stomacicima Smile
Neka neka, imacu i ja brzo Smile
Na vrh Go down
https://malisani.bosnianforum.com
jale

jale

Broj komentara : 207

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyThu Feb 21, 2008 1:51 pm

evo da i ja dodam svoje iskustvo Smile

Ja sam konstantno uživala jer nisam imala nikakvih tegoba, priznajem bila sam sretna trudnica. A prvo tromjesečje mi je prošlo u bunilu jer prvo nisam vjerovala da sam trudna tako brzo (tek smo se bili odlučili da ćemo raditi na tome) a drugo, nekako sam mislila da je potpuno uredu da se ne zanosim trudnoćom i bebom dok ne prođe prva 4 mjeseca jer ako se nešto loše desi nedaoBog da se previše ne traumatiziram (tako razmišlja trudnički mozak Very Happy , potpuno iracionalno)

U prvom znam samo da sam napravila grešku što sam počela da doručkujem jer nikad nisam i dobivala sam svaki mjesec po 2 kg što nije strašno da me u 7. nije uhvatila manija jedenja pa sam dobila 7 kg za taj mjesec i tako nagurala do kraja svoje trudnoće 20 kg Shocked

Ali evo, skoro je sve otišlo jer dojim.

Što se tiče trudničkih vježbi, obavezno ići i ako nije prva trudnoća jer uvijek ima nešto da se sazna. Ja preferiram termin u pola 11 ujutro petkom u Kumrovcu jer te vježbe vodi po meni veoma stručna i skoro pa psiholog-babica, inače glavna sestra na ginekologiji u Kumrovcu (da me ubijete ne mogu da se sjetim kako se zove žena). ostale vježbe vodi babica-sestra Berina i ona je skroz ok ali je meni ova druga mnogo bolje "sjela".

Luna, višak informacija nikad nije na odmet, samo ti uživaj u gledanju svega toga a iskreno, nadam se a ćeš uskoro i ti imati malu mrvicu Very Happy
Na vrh Go down
lejla

lejla

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyThu Feb 21, 2008 8:25 pm

Eh Suncica, ja ne zivim u Bosni... tako da nemogu prisustvovati tim vjezbama. Ja koliko znam da se ovdje to placa i to debelo, kao i ta prenatal Yoga .. Ja inace jogu strasno volim ali nisam vise clan teretane gdje su imali casove pa sam sad bez omiljene mi joge Sad Vjerovatno cu kupiti sebi kasetu za yogu, a te vjezbe i neznam koliko su obavezne, cini mi se da tu najvise ima pricanja sa drugim mamama. Znam da zvucim uzasno ali me rijetko zanimaju druge mame jer stvarno svaka zena ima tako drugacije iskustvo i probleme u svojoj trudnoci da je nemogu upariti savjete hahah. Solidno sam aktivna fizicki tako da mislim da cu biti OK.
Na vrh Go down
Luna
Admin
Luna

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyThu Feb 21, 2008 8:45 pm

Lejla, ako imas torrent mozes tu prenatal yogu skinuti, ja sam je tako download sa Interneta, mogu ti potraziti link?
I to su bas vjezbe, uciteljica yoge sa drugim trudnicama, i ona im dok vjezbaju zajedno prica o vaznosti disanja, vjezbanja, sve je nekako mirno i tiho, bas kako ja volim.
Pa ako hoces mogu ti na PP poslati, na engleskom je, pa ne znam da li ti odgovara

a mogu ti DVD poslati i postom, jesi li daleko odavde Smile
Na vrh Go down
lejla

lejla

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptySat Feb 23, 2008 1:33 am

Luna - ja sam predaleko od tebe Smile Skroz na zapadnoj obali Amerike Smile nemoras nista slati,.. ali ako imas nesto da mogu skinuti sa neta to je vec lakse Smile
Na vrh Go down
bluerose

Broj komentara : 2
Registration date : 2008-02-24

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptySun Feb 24, 2008 4:55 am

ja bih zamolila za tal link za torrent, rado bih sebi skinula taj dvd, jer i ja kao i lejla zivim u usa pa nam je malo teze za te casove vjezbi. Inace ja sam sada u 7 sedmici i vjerujte uopste ne izgleda da sam trudna. Smile Uopste nemam nikakve mucnine, iako ponekad imam nesvjestice ali to je sve. Ponekad se pitam jesam li stvarno trudna. Prosla trudnoca je bila grozna, zbog silnih glavobolja i povracanja nisam stajala cijeli dan. Ali poslije je bilo predivno, uzivala sam maksimalno u ostatku. Sad sam malo zbunjena.
Na vrh Go down
lejla

lejla

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyMon Feb 25, 2008 10:04 pm

BlueRose- pod hitno moras uzimati zeljezo, ako imas nesvjestice to moze samo to da znaci. Ako si u 7 sedmici vjeruje nema sanse da se ista vidi. Ja cu u 13-u sedmicu za dva dana pa tek sad se malo stomak napuhao... iako vecina ljudi bi vjerovatno rekla da sam malo chubby oko struka.

Uzivas ako nemas mucnina, pij FOLIC ACID i multivitamine
Na vrh Go down
Luna
Admin
Luna

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyTue Feb 26, 2008 1:15 am

pijte naravno folnu kao sto rece lejla i multivitamine, ali ipak je najbolje sve to unositi sto zdravijom ishranom!
puno voca, puno povrca, puno krem supica, dosta setnje i svjezeg zraka i naravno osluskivati svoje tijelo.

ne ne slati muza u 3 ujutro da vam kupi kikiriki puter haha. imajte milosti Very Happy
Na vrh Go down
bluerose

Broj komentara : 2
Registration date : 2008-02-24

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptyWed Feb 27, 2008 3:48 am

heheheeh upravo ga poslah da mi kupi kisele krastavce i grozdje , dobra kombinacija ha??? hvala na savjetima pijem folic a i inace sam pobornik zdrave hrane pa tako vazda jedem zelje ali cu bas morat kupiti sebi one njihove prenatal multivitamine ja mislim da tamo ima svega ali aako budu kao i nace ostalinjihovi multivitamini bljak, nisam u zivotu vidjela vece tablete i idvratnijeg mirisa. Tacno mi nedostaje nasa Bosanska farmacija ovdje je sve allahsalamet Rolling Eyes
Na vrh Go down
lejla

lejla

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... EmptySat Mar 01, 2008 12:23 am

Bluerose - ja neznam u kojem dijelu Amerike zivis. Ovdje kod nas ima prodavnica New Seasons, to ti je ustvari sve organic a imas svega od svjezeg mesa to hrane za zivotinje. Mislim tamo kad odem sve mogu podmiriti samo sto je skupo pa naravno ne kupujem sve tamo. Elem, ja sam tamo sebi uzela te prenatal vitamins i gledala sam one sto su naravno organic, jer sto manje hemije uzimam to bolje. Istina jeste da sam potrefila tabletu sto je POVELIKA ali namjestim je uzduz na jeziku i zacas progutam. Vjerujem ni jednom nisam imala zgaravicu nit ikakvih problema. Zovu se Simply One Prenatal a proizvodjac je Super Nutrition. Ove su vegetarian i s tim odma nemaju sljedeceg smeca: yeast, wheat, sugar, pollen, corn bla bla ili other additives Smile

Eh mozda nemate New Seasons tamo ali potrazi Whole Foods. Iako Whole Foods je jedna tako extravagantna i skupa prodavnica, fenomenalna je bar za vidjeti Smile ali vitamini su im normalne cijene.

A ne brini se za nedostatak Bosanske farmacije. Preko ovog foruma kad cujem da nase zene u Bosni nemogu ni normalne trudnice hlace kupiti, pa se sa nosatim medicinskim sestrama hrvaju na porodu, stvarno mislim da smo dosta sretne. Ako ti treba malo vise savjeta ili da te bar uputim na zdravije i prirodnije izvore hrane i vitamine, javi mi!! Ja sam vec dosta toga skontala a i jako sam ozbiljna oko ORGANIC Smile
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Prvo tromesecje....   Prvo tromesecje.... Empty

Na vrh Go down

Prvo tromesecje....
Na vrh 
Stranica 1/1