| Sve o našim MALIŠANIMA Dobrodošli na forum za mame i bebe |
|
| Uskoro na posao, kako prezivjeti??? | |
| | Autor | Poruka |
---|
Dida
Broj komentara : 76 Age : 48 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-26
| Naslov komentara: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? Fri May 09, 2008 8:49 pm | |
| Vec me pocela panika hvatati, jer za nesto manje od dva mjeseca istice mi godina dana tako da se valja vratiti na posao. Prvi problem je sto nikako ne uspijevamo naci osobu kojoj bismo rado i bez straha ostavili bebaru na cuvanje, drugi to sto je totalno ovisna o siki i ne znam uopste kako da je bar malo skinem i naviknem bar da ne siki preko dana(pokusavamo sa adaptiranim al ne ide nam bas najbolje, klopa sve od krute hrane ali opet na kraju hoce siku da zasladi:) i treci sto se sve vise i vise puta budi u toku noci,po 5-6 puta nocu i place dok je ne stavim na siku i za 5 minuta spava a da skoro nista i ne pojede (ocito nije gladna) ujutro bude super raspolozena a ja hodam po kuci ko zombi totalno neispavana.:S Iskukah se ja momachki, pa ako ko ima kakav savjet bujrum . | |
| | | suncica
Broj komentara : 150 Age : 49 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? Fri May 09, 2008 9:36 pm | |
| kao da sam ja napisala ovaj komentar Ali mogu te utješiti glede sike i uspavljivanja ako možemo generalizovati situaciju na sve bebe. Naime, kod nas je situacija slična, kažem slična jer nekada uspavam nosajući ne samo na dojci. Ali čim je mama ili muž uzmu da uspavaju uopšte nema nikakvih problema. Ja mislim da bebači znaju da ih mama nosa i onda "provode" tj automatski traže da sike. S druge strane ovo noćno buđenje je i kod mene isto, nije glada a budi se svaka 2 sata iza ponoći do 6 ujutro. Ali sam primjetila prije dvije noći, a probaću opet, kada se probudi iza 12 (jer je prije 12 dojim jednom), ako joj ne dam da doji već je malo pustim da plače pa onda nosam dok ne zaspi (što može trajati i do sat i pol) da poslije zaspi i više se ne budi do 6 ili 7. Pa ne znam da li je rješenje trenirati par dana tako (bićemo neispavani, ali možda se isplati) pa vidjeti hoće li se prestati buditi. ako ništa budi se samo jednom a ne svaka 2 ili 3 sata. Eto toliko od mene. | |
| | | jale
Broj komentara : 207 Age : 45 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? Sat May 10, 2008 10:53 am | |
| joj ne znam sta bi ti rekla...
ova moja kako ne doji lijepo spava, na pocetku je bilo budjenje svaka 2 sata valjda iz navike a onda je i to prestalo. ja pocinjem raditi za 10 dana i moram priznati da sam sretna sto smo napravili kompromis da preselimo u nasu vikendicu koja je blizu vikendice gdje zive moji tako da ce je moja mama cuvati A a ja mogu s mirom na posao.
dok sam dojila i meni je to bio problem, sta kad pocnem raditi... ali eto na zalost ne dojim vise pa je situacija drugacija. mislim da je to samo navika i suncica je u pravu za ovu varijantu da je samo malo pustis da otplace i da ce ponovo zaspati. mojoj A sam na pocetku samo vracala cuclu kad se probudi i nakon par noci vise se nije budila tako cesto. sad se budi oko 4 a bilo je sigurno 10 noci kad je spavala do 6 ujutro (nakon hranjenja u 21h). sve su to valjda faze...
drzim fige da se sto bezbolnije sve rijesi...
ljubim vas... | |
| | | Dida
Broj komentara : 76 Age : 48 Mjesto : Sarajevo Registration date : 2008-02-26
| Naslov komentara: Re: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? Tue May 13, 2008 10:49 pm | |
| Kod nas jos uvijek stanje nepromijenjeno a ja polako pocinjem bivati nervozna zbog cijele situacije, a najvise zbog neispavanosti. Sinoc se budila 6 puta :S, cuca rijetko kad pomogne tj rijetko je kad uzme a kad uzme to odgodi budjenje za nekih pola sata (u prijevodu taman kad ja zaspem) i onda krece sve jovo na novo. Ne znam vise, nemam ideja... Neku noc (nakon 4 budjenja te noci) smo odlucili da je malo pokusamo pustiti da place ona se toliko pocela derati da me prosto bilo strah da joj sta ne bude. Inace je stvarno mirna beba i rijeeeetko kad place pa nam je taj njen plac tim zvucao jos gore. Na kraju je (nakon sat i po smirivanja, skretanja paznje i ubjedjivanja da nema sikija) popila pola flasice mlijeka (ko fol neki kompromis ), zaspala i za sat vremena se ponovo probudila naravno trazeci sike. UH... Razmisljam o tome da je mozda prebacim s nama u krevet (mada ni to nece biti pravo spavanje al bar se necu morati milion puta ustajati, dizati je i ponovo spustati), al bojim se da se ne navikne i da onda nece htjeti sama spavati. Utusih vas ja ... | |
| | | lejla
Broj komentara : 250 Age : 42 Mjesto : Amerika Registration date : 2008-02-20
| Naslov komentara: Re: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? Wed May 14, 2008 7:03 pm | |
| Bebe od dva mjeseca vec nauce kako da manipulisu roditelje sa svojim placem. Naravno plac je nekad opravdan, ali postoje trenutci kad dijete u sustini ne treba nesto ali samo zeli pa onda maltretira roditelje. Roditelj naravno nemoze to da slusa i na kraju uvijek popusta. Ja mislim da sa bebama je u sustini isto kao i sa malom djecom, moraju postojati pravila i rutina. Roditelj kad zeli nesto da ukaze djetetu nesmije popustati inace od te lekcije nema nista. Odvojiti bebu koja voli od sike je jako tesko, kao odvojiti ih od flase, cuclanja prsta i slicno. Moras ustrajati inace ce ti beba biti komplikovana za cuvati (osobi koju napokon nadjes), a ti ces se napatiti razmisljajuci da li taj neko ustvari i zeli da je cuva takvu.
Moj iskren savjet je da ustrajes u taktici kakva god ona bila. | |
| | | Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Uskoro na posao, kako prezivjeti??? | |
| |
| | | | Uskoro na posao, kako prezivjeti??? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| |
|