Sve o našim MALIŠANIMA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sve o našim MALIŠANIMA

Dobrodošli na forum za mame i bebe

HomeHome  TražiTraži  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Kako povecati kolicinu mlijeka?

Go down 
2 posters
AutorPoruka
lejla

lejla

Broj komentara : 250
Mjesto : Amerika
Registration date : 2008-02-20

Kako povecati kolicinu mlijeka? Empty
KomentarNaslov komentara: Kako povecati kolicinu mlijeka?   Kako povecati kolicinu mlijeka? EmptySat Nov 29, 2008 8:10 pm

Eh drage moje... unaprijed da napomenem da nisam 100% sigurna u vezi ovoga ali ovo je moj slucaj pa ako nekad nekome pomogne super!

U pocetku sam imala malo mlijeka i onda je to preslo na 2 oz. svakih dva sata (ne racunajuci vrijeme koje provedem izdajajuci). U pocetku sam svasta probavala, bezalkoholno pivo, mlijeko i da sad ne nabrajam.

Ono sto mislim da je najvise utjecalo da se mlijeko poveca na ovu kolicinu je naravno dojenje. Medjutim ja sam negdje kad je Ajli bilo manje od mjesec dana popravila pumpu koju imam i pocela redovno da pumpam. STa je redovno? Kad ona spava ja ne dopustam da prodje vise od 2.5 sata a da ne izdajam. Pumpa koju koristim i svakom bi je preporucila je AVENT ISIS IQ DUO. Ovo je stvarno jedna fenomenalna pumpa i jako brzo izdaja (mlijeko cak izlazi u mlazovima).

Dvije sedmice pred polaska na posao sam odlucila da Ajlu dojim sto cesce moguce u toku dana. Onda sam navece dok ona spava ustajala (dam sebi 4 sata sna i onda poslije toga ne vise od 3 sata) tj. dok ona spava. Nekako pred posao sam primjetila da imam vise ali ne bas tako puno da bi ja sad to toliko uvelicavala.

Medjutim ono sto se poslije desilo me jako iznenadilo. Elem imam problema sa hemoroidima Crying or Very sad i bez obzira sta ja jela uvijek mi je stolica bila bezobrazna. I onda od silne muke odem i kupim suhih sljiva i pravim sebi kompot svaki dan. Naravno stolica se popravila i ja vise nemam bolove kad idem u WC. Medjutim odkako pijem ovaj kompot (i jedem te suhe sljive) primjetila sam ne samo da imam vise mlijeka nego da mi je mlijeko gusce i ima vise masnoce. Da se razumijemo, ja nisam promjenila ostalu ishranu, cak bi i mogla malo bolje da jedem u smislu da jedem vise proteina i slicno. Sad u mom frizideru uvijek postoji navala mlijeka i danas cu morati zamrznuti cetiri bocice (svaka je 100 ml). Moj raspored pumpanja je jos uvijek isti ali sam jako ozbiljna oko toga.

Tri puta izdajam na poslu, onda dijete hranim sto cesce moguce dok ona ne zaspe. Kad ona zaspe ja opet izdajam, pa se jos jednom dignem u noci i onda jos jednom pred posao (jer ona obicno spava tad). Vikendom naravno dojim cijeli dan i izdajam po noci. ISto tako sam primjenila izdajanje obadvih dojki u isto vrijeme.

Znaci dobra pumpa, izdajanje obadvije dojke istovremeno i kompot od suhih sljiva. Smile

Mozda je ovo neka babska prica ali ja sam definitivno primjetila promjene i zelim da to podijelim sa forumom jer nikad neznas sta nekome moze pomoci. Smile

Sretno i nemojte odustajati od dojenja Smile Ja radim i nema me kuci 9+ sati pa imam mlijeka za zamrzavanje. A kazu da se mlijeko kao smanji kad majka pocne raditi. To nemora biti istina Smile
Na vrh Go down
coka

Broj komentara : 93
Mjesto : vojvodina
Registration date : 2008-03-17

KomentarNaslov komentara: Re: Kako povecati kolicinu mlijeka?   Kako povecati kolicinu mlijeka? EmptySun Nov 30, 2008 12:29 am

opusti se malo..., neces tako lako ostati bez mleka...
boris spoji po 6, 7 sati spavanja (dakle toliko ne sisa), danju jede cesce, nekad na tri, nekad na cetiri sata...
i uvek ima dovoljno
dozvoli sebi malo odmora...
Na vrh Go down
coka

Broj komentara : 93
Mjesto : vojvodina
Registration date : 2008-03-17

KomentarNaslov komentara: Re: Kako povecati kolicinu mlijeka?   Kako povecati kolicinu mlijeka? EmptySun Nov 30, 2008 2:58 pm

primecujem stalno propagiram opustenost... i stvarno mislim da sam u pravu... Smile

zaista ti svaka cast na tolikom trudu, brizi, pozrtvovanosti...

ali ti ces,zeno, puci ako nastavis tim tempom...

veci rizik po mleko je konstantan stres pod kojim se, imam utisak, nalazis, nego preskakanje izdajanja
Na vrh Go down
lejla

lejla

Broj komentara : 250
Mjesto : Amerika
Registration date : 2008-02-20

KomentarNaslov komentara: Re: Kako povecati kolicinu mlijeka?   Kako povecati kolicinu mlijeka? EmptyMon Dec 01, 2008 10:21 pm

to si vjerovatno u pravu ... i znam da bi trebala da malo oladim ali sve kontam da mi je gurati ovo dok ona ne pocne da jede cvrstu hranu, tad cu gledati da smanjim nocno pumpanje. Sve nekako gledam da odrzim mlijeko da joj nedajem formulu. Jednostavno se rodis takav, obsesivan i naporan ili opusten i cool... Nekad pozelim da nisam ovakva stvarno da dam oduska i sebi i onima koji zive sa mnom Neutral
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Kako povecati kolicinu mlijeka?   Kako povecati kolicinu mlijeka? Empty

Na vrh Go down

Kako povecati kolicinu mlijeka?
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» nedostatak mlijeka
» Kako izaci na kraj?
» Imunitet ( kako ga ojacati)
» Kako smrsati dok dojim?